Viden om vandrensning

Vand er kilden til alt liv. Men hvad ved vi egentlig om denne klare væske, som er så essentiel for alt liv på jorden? Bliv klogere på de forskellige metoder til vandrensning, blødgøring og anden behandling af vand, der lover at forbedre vandkvaliteten i de danske hjem.

VANDRENSNING MED AKTIVT KUL
Vidste du, at vandrensning med aktivt kul er en ældgammel tradition? De fleste steder i verden, er det almindeligt kendt, at aktivt kul er meget effektivt til at rense vand og andre væsker. Men der er stor forskel på kvaliteten af kullet og ikke alle vandrensningsmetoder med aktivt kul er lige effektive. Find svar på alle dine spørgsmål om aktivt kul her

BLØDGØRING AF VAND
De fleste ved nok, at det danske postevand betegnes som “hårdt”, da det indeholder meget kalk. Men vidste du også, at det magnesium som naturligt findes i vandet, binder sig til kalken og dermed optages hverken det nødvendige calcium eller magnesium i kroppen. Heldigvis er det noget, du nemt selv kan gøre noget ved uden at investere i dyre og komplicerede blødgøringsanlæg. Læs mere her.

IONISERET VAND MED HØJ pH-VÆRDI 
Sundhedsområdet må siges, at være et af de områder med flest myter og mere eller mindre videnskabsbaserede teorier. En af de mere udbredte trends er, at det skulle være sundt at drikke basisk vand, fremstillet ved en ioniseringsprocess. Vi ser nærmere på fænomenet og undersøger, hvad der er myter og hvad der er fakta. Læs med her.

KISELGUR TIL VANDFILTRERING
Naturmaterialet kiselgur (på engelsk Diatomaceous Earth) er ligesom aktivt kul blevet anvendt til vandrensning i mange generationer. Kiselgur og aktivt kul har dog forskellige egenskaber og bruges derfor også til forskellige formål i forbindelse med vandrensning. Kiselgur egner sig særligt godt til at fjerne selv mikroskopiske partikler fra vand. Bliv klogere kiselgurs eminente egenskaber og hyppigste anvendelse her

RENT, RENERE, OMVENDT OSMOSE?
Mange tror, at omvendt osmose er den bedste metode til vandrensning, hvilket på sin vis er korrekt, hvis man vil fjerne ALT fra vandet. En væsentlig ulempe er dog, at man også fjerner alle de mineraler og sporstoffer, som er essentielle for vores sundhed. I visse tilfælde kan omvendt osmose dog have sin berettigelse. Vi afdækker fordele og ulemper ved vandrensning med omvendt osmose – læs artiklen her.

FAQ – OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL
Du kan desuden finde svar på de spørgsmål, vi oftest får stillet her.

Indkøbskurv
Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0