Rent vand i vandskålen? Derfor bør du rense drikkevandet til hunde, katte og andre kæledyr

Vand er essentielt for alle levende væsener, herunder kæledyr som hunde, katte, kaniner, marsvin og heste m.fl.. Mens god ernæring og kærlig pleje er vigtigt, er det ofte overset, hvor afgørende rent drikkevand er for dyrenes sundhed og velvære. 

Du kan styrke og støtte dit kæledyrs sundhed ved at rense vandet fra hanen, inden det hældes i vandskålen. Det lyder måske dyrt og besværligt, men det behøver det slet ikke at være. Der findes vandfiltre i prisklasser, hvor alle kan være med, som let kan monteres direkte på vandhanen i køkkenet eller bryggerset. 

Rent vand er essentielt for dyrenes sundhed

Vand er livets kilde, men når det indeholder skadelige stoffer, kan det blive en usynlig trussel for helbredet – ikke kun for mennesker, men også for vores elskede kæledyr. Urenheder og problematiske stoffer såsom tungmetaller, mikroplastik, PFAS og endda rester af medicin kan snige sig ind i vores vandforsyning og påvirke dyrenes sundhed negativt. Skadelige stoffer i drikkevand kan forårsage en række helbredsproblemer hos dyr, lige fra fordøjelsesproblemer og eksem til alvorlige kroniske sygdomme som nyresvigt og neurologiske lidelser. 

6 gode grunde til at servere renset vand for dit kæledyr

1. Undgå dehydrering med renset vand

Vi ved alle, hvor vigtigt det er for sundheden, at få nok væske i løbet af dagen. Men hvis din hund nægter at drikke vandet i vandskålen og kun får slukket tørsten på de daglige gåture, er der risiko for, at de ikke får nok og udvikler symptomer på dehydrering. 

Det er ikke ualmindeligt, at hunde foretrækker regnvand frem for vand fra hanen. Dyrets instinkt tager ikke fejl! Prøv at rense vandet fra hanen og se, hvad der sker. Renset vand, frit for forurenende og sundhedsskadelige stoffer, er mere indbydende og sikrer, at dit kæledyr er ordentligt hydreret.

2. Minimer risikoen for bakteriel infektion med renset vand

Drikker dyret fra forurenede kilder (i naturen eller en vandskål, der er blevet inficeret), øges risikoen for smitte med sygdomsfremkaldende bakterier såsom E. coli, Salmonella og Campylobacter. Disse kan som bekendt føre til alvorlige sygdomme som diarré og generelle forgiftningstilstande. Når du serverer renset vand, hjælper du med at eliminere disse risici.

 Husk stadig at udskifte vandet ofte, da stillestående eller forurenet vand kan være grobund for patogene mikroorganismer, som protozoer og bakterier. Disse kan forårsage alvorlige helbredsmæssige problemer.

3. Tåler dyr skadelige stoffer i de samme mængder som mennesker?

I Danmark har vi regler for hvor meget skidt, der må være i det vand, der kommer ud af hanen. Men hvad ved vi egentlig om dyrs tolerance over for stoffer som PFAS, mikroplastik, pesticid- og medicinrester mv.? Ikke nok! Grænseværdierne er sat af mennesker for mennesker. 

Dertil kommer det fænomen, som videnskaben kalder “cocktaileffekten”. Måske kan dyr (og mennesker) godt tåle at indtage en smule af X, Y, Z, men hvad betyder det egentlig for sundheden at indtage flere af disse problematiske stoffer over længere tid selv i små mængder? Det ved vi heller ikke nok om. 

4. Sund pels og hud med filtreret vand

Antallet af kæledyr med eksem, allergi og problemer med pelsen er støt stigende. Om det skyldes stoffer i deres drikkevand, skal vi ikke gøre os kloge på, men det er et faktum, at rent vand i tilstrækkelige mængder er nødvendigt for at opretholde sund pels og hud. Vi kender det fra os selv. Huden bliver tør, hvis vi ikke får drukket nok. Urenheder i vandet kan endvidere bidrage til hudirritationer og en kedelig pels, hvilket i mange tilfælde kan undgås med renset vand i vandskålen.

5. Rent vand i tilstrækkelige mængder beskytter mod urinvejsinfektioner hos dyr

Særligt for katte og hunde er rent vand afgørende for at forebygge urinvejsinfektioner. Opdages en urinvejsinfektion for sent, kan det have fatale konsekvenser og det er en rigtig god idé at sætte ind forebyggende frem for at behandle, når først skaden er sket. Renset vand sikrer, at urinvejene forbliver fri for skadelige bakterier og affaldsstoffer og inviterer dyret til at drikke oftere i løbet af dagen.

6. Støt fordøjelsessystemet med renset vand

Hvis dit kæledyr alligevel får behov for antibiotika, kan medicinen – ligesom hos mennesker – forstyrre balancen og den normale mikroflora i tarmen. Det gør de kære dyr mindre modstandsdygtige over for nye infektioner. Friskt, rent vand er også i disse tilfælde afgørende for at undgå flere sundhedsproblemer. Forstoppelse kan endvidere skyldes, at dit dyr ikke indtager nok vand i løbet af dagen. Med rent vand i vandskålen og optimalt foder, giver du dyret de bedste muligheder for at støtte en sund fordøjelse.

Styrk dit kæledyrs sundhed med renset drikkevand

Vi ønsker alle det bedste for vores kæledyr og ser dem ofte som en del af familien. Hvis du ikke ville servere vand med skadelige stoffer for dig selv eller de øvrige familiemedlemmer, hvorfor så servere det for dit dyr? Når du giver renset drikkevand til dit kæledyr, som en vital del af deres daglige pleje, så giver du samtidig dyret et rigtig godt fundament i forhold til at få et godt, langt og sundt liv. Det rene vand bidrager nemlig ikke blot til deres umiddelbare sundhed og velvære, men spiller også en rolle i forebyggelsen af langsigtede sygdomme. Ved at sikre rent og friskt drikkevand til vores kæledyr, tager vi et vigtigt skridt i retningen af at sikre deres helbred og trivsel på den lange bane.

Kræver det et særligt filter at rense vand til kæledyr?

Nej, du kan sagtens investere i et almindeligt drikkevandsfilter til privat brug, som eksempelvis AQWA PURE, der kan installeres direkte på vandhanen. På den måde får både du og dit kæledyr adgang til rent og sikkert vand, hvilket bør være en essentiel del af dyrets daglige pleje og trivsel. Det er fordelagtigt, hvis filteret indeholder aktivt kul, da det – udover at adsorbere skadelige stoffer –  også fjerner dårlig smag, lugt og misfarvning fra vandet.

Hvis du renser vandet til dit kæledyr, minimerer du deres indtag af sundhedsskadelige stoffer, bakterier og andre uønskede stoffer i vandet. Så kan du med god samvittighed lade dem slubre løs af vandskålen.

Indkøbskurv
Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0