5 gode grunde til at rense dit drikkevand

Der er mange gode grunde til at rense dit drikkevand. Rent vand er essentielt for ethvert menneske og ved at bruge et vandrensningssystem fra AQWA, kan du sikre, at vandet i dit hjem altid er velsmagende og fri for forurening.

Selvom adgang til rent drikkevand burde være en grundlæggende menneskeret, står et stigende antal områder i verden over for udfordringer med mangel på drikkevandsressourcer. Udfordringen med at give adgang til rent og sikkert vand er ikke begrænset til udviklingslande – Danmark står også over for udfordringer, når det kommer til drikkevand, såsom sundhedsproblemer, forurenende stoffer, smag, miljøproblemer og lugt.

Den gode nyhed er, at du let selv kan rense dit drikkevand med et filter. Det behøver hverken at være dyrt eller besværligt at overkomme de fleste af disse udfordringer og sikre rent drikkevand lige fra hanen.

I denne artikel fremlægger vi fem typiske grunde til, at folk vælger at rense deres drikkevand.

1. Better safe than sorry

I de fleste industrialiserede lande er kommunale vandbehandlingssystemer normalt ret effektive, men i Danmark er det ikke kutyme at rense drikkevandet, inden det sendes ud til forbrugerne. Offentlig vandbehandling er heller ikke ufejlbarlig. Der er et stigende antal hændelser, hvor kræftfremkaldende stoffer fra forurening, bly fra forældede eller defekte vandledninger eller rester fra brug af pesticider har fundet vej til postevandet. Ekstraordinære vejrforhold, såsom kraftig nedbør, kan også belaste kommunale vandbehandlingsanlæg.

Derfor er det ikke urimeligt at ønske et ekstra lag af sikkerhed som supplement til din lokale eller kommunale vandbehandling. Vores holdning i forhold til altid at anvende et vandfilter er en “better safe than sorry”-filosofi. Med et vandrensningsfilter fra AQWA skal du ikke bekymre dig om nye fund af skadelige stoffer eller andre ubehagelige overraskelser i dit postevand. 

2. Fjern uønskede forurenende stoffer

Bly, pesticider, bakterier, nitrat, PFAS, tungmetaller, medicinrester og mange flere fysiske, kemiske, biologiske og radiologiske forbindelser og stoffer finder vej til vandforsyningen. Det er stort set umuligt at fjerne alle spor af forurenende stoffer fra dit vand, så de lokale vandmyndigheder regulerer, hvor meget af et bestemt stof det er acceptabelt for vandet at indeholde.

Mens vand, der lever op til disse standarder, normalt anses for sikkert at drikke, kan du have din egen præference for, hvor højt et niveau af forurenende stoffer, du føler dig tryg ved at dit drikkevand indeholder. En privat vandrensning lader dig sætte dine egne grænser.

3. Beskyt dit helbred

Drikkevand, der indeholder bakterier og vira, kan føre til alvorlige sundhedsproblemer og sygdomme som diarré, kolera og dysenteri.

4. Skær ned på plastik for at beskytte miljøet

Det årlige forbrug af flaskevand på verdensplan kan tælles i millioner. 35 procent af europæerne (50 millioner husstande) drikker ikke deres postevand, og brugen af flaskevand er vokset med mere end 10 procent om året i løbet af det sidste årti. Generelt betragtes flaskevand som praktisk, fordi det er bærbart. Men den bekvemmelighed kommer med problemer og høje miljøomkostninger. Omkostninger såsom forurening forbundet med fremstilling af plastik, energi og transport, samt ekstra vandforbrug, gør flaskevand til et uholdbart valg til drikkevand

At drikke postevand er ikke kun billigt, men også miljøvenligt. Ifølge Europa-Kommissionen kan adgang til vand af bedre kvalitet reducere forbruget af flaskevand med 17 %. Ved at installere et vandfilter kan du få adgang til rent drikkevand direkte i hjemmet på en miljøvenlig måde.

5. Fjern dårlig smag og lugt fra dit postevand

At kunne drikke friskt og klart vand med en forfriskende smag og uden ubehagelig lugt kan have stor indflydelse på dit velbefindende og din livskvalitet. En af de mest almindelige klager over smagen af postevand involverer klor, som er et vigtigt desinfektionsmiddel, der bruges i store dele af verden. I Danmark stoppede man med systematisk at tilsætte klor til drikkevandet i 2009, men det tilsættes stadig indimellem lokalt, når der findes kontaminanter i vandet og dette meddeles ikke forbrugerne. Så hvis du indimellem synes, du kan smage klor i dit vand, er det formenlig ikke bare noget, du bilder dig ind. Som dansker er du heller ikke altid forskånet for andre grimme bismage i dit vand fra hanen. Mange danskere oplever eksempelvis, at vandet kan smage metallisk. Når det kommer til lugt, er svovlbrinte den mest irriterende. Det lugter af rådne æg.

Vandrensning kan ikke kun hjælpe med at fjerne skadelige indholdsstoffer, men også forbedre smagen, lugten og det visuelle udtryk af dit drikkevand. Det reducerer mængden af klor, jordrester samt andre organiske og uorganiske stoffer. 

Alt i alt er vandrensning en rigtig god investering i dit helbred og miljøet.

Indkøbskurv
Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0